Dienstverlening

Administratieve dienstverlening

Als ondernemer heb je de keuze je administratie helemaal zelf doen of deze (deels) uit te besteden. In beide gevallen kunnen wij je van dienst zijn.

Verwerken wij de administratie voor je? Dan maken we gebruik van een geautomatiseerd systeem. Hierdoor kun je je bonnetjes en facturen eenvoudig uploaden via een app of doorsturen via de mail.

Wil je je administratie (deels) zelf verwerken? Ook geen probleem! In overleg kunnen wij periodiek meekijken en de administratie beoordelen. Graag dragen we verbeterpunten aan om de administratie nog beter op orde te krijgen.

Wij hebben ervaring met meerdere boekhoudpakketten, waaronder:

 • Accountview
 • e-Boekhouden
 • Exact Online
 • iMUIS Online
 • Informer
 • Jortt
 • Moneybird
 • Moneymonk
 • SnelStart
 • Twinfield
 • Visma eAccounting

Tussentijdse rapportage

Inzicht in je cijfers is belangrijk als ondernemer. Dit kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Op basis van je behoefte kunnen wij tussentijdse rapportages verzorgen. Een goed ingerichte administratie is altijd actueel waardoor je continue inzicht in je bedrijfsvoering hebt. Graag helpen wij je de cijfers te interpreteren voor het nemen van keuzes. Waar nodig kunnen wij helpen bij het opstellen van een (liquiditeits)prognose.

Belastingen

Met welke faciliteiten krijg ik als startende ondernemer te maken? Is een B.V. geen betere ondernemersvorm? Zomaar enkele vragen waar wij je bij kunnen helpen. Op basis van jouw situatie kunnen wij je adviseren over alle voorkomende belastingen.

Als erkend RB-kantoor verzorgen wij de volgende belastingaangiften voor je:

Inkomstenbelasting
Omzetbelasting
Vennootschapsbelasting
Dividendbelasting

Accountancy

Iedere ondernemer wil netjes voldoen aan alle verplichtingen. Op basis van je behoefte en de relevante wet- en regelgeving kunnen we samen bepalen welke jaarrapportage er nodig is.

Voor een eenmanszaak of VOF kun je vaak volstaan met een uitgebreide aangifte inkomstenbelasting. Afhankelijk van de gebruiker kan soms een jaarrekening nodig zijn. Dit laatste is verplicht bij een B.V. Uiteraard kunnen we een jaarrekening voor je opstellen die voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Financiële planning

Je inkomen is als ondernemer meestal niet zo zeker als in loondienst. Een goede planning is daarom belangrijk. Wat als het tegenzit of je ziek wordt? En wat gebeurt er als je met pensioen wilt?

Graag stellen we een financiële planning voor je op afgestemd op jouw specifieke situatie.

Salarisverwerking

Heb je medewerkers in dienst? Dan is een salarisadministratie van belang. Te denken valt aan de maandelijkse salarisstroken en de maandelijkse aangifte loonheffing.

Daarnaast wil je de arbeidsovereenkomsten en aanverwante zaken goed op orde hebben.

We kijken graag samen met je hoe we dit goed kunnen inrichten.

Hulp startende ondernemers

Denk je erover om je droom waar te maken en je eigen bedrijf te starten? We denken graag met je mee en kunnen je informatie geven over wat er allemaal bij komt kijken. Omdat wij deze stap zelf ook hebben genomen, weten we als geen ander hoe je je voelt.